Siirry sisältöön

Suvanto Trucks avasi toimipisteen Ruotsiin

Hyötyajoneuvojen ammattilainen Suvanto Trucks Oy avasi syyskuun alussa toimipisteen Ruotsin Helsingborgissa. Suvanto Trucks on Suomen suurin itsenäinen raskaan kaluston kauppias, jonka liikevaihto oli vuonna 2018 liki 50 M€ ja myytyjen yksiköiden kokonaismäärä yli 1100. Suomessa sillä on toimipisteet Turussa ja Tampereella.

– Ruotsi on meille luontevin suunta kansainvälistyä ja kasvaa, koska raskaan kaluston kaupan toimintatavat ovat samantyyppiset kuin Suomessa. Alan kokonaismarkkina on Ruotsissa yli kaksinkertainen Suomeen verrattuna, perustelee Suvanto Trucksin toimitusjohtaja Timo Lahtinen.

Suvanto Trucks ostaa ja myy hyötyajoneuvoja kuorma-autoista nostureihin. Sen tavoitteena on keskipitkällä aikavälillä noin 10 prosentin markkinaosuus Ruotsin käytetyn raskaan kaluston markkinasta, jonka arvo on noin 550 M€. 

Suvanto Trucksin Ruotsin toimintaa luotsaa maajohtaja Jim Seger, jolla on pitkä kokemus logistiikka-alasta ja raskaiden ajoneuvojen kaupasta Ruotsissa. Hän arvioi, että Suvannon valtteja Ruotsin markkinoilla ovat laaja valikoima ja hyvät eurooppalaiset yhteydet, joiden ansioista asiakkaalle on mahdollista löytää nopeasti hänen tarpeitaan vastaava hyötyajoneuvo.

Helsingborg valikoitui Suvanto Trucksin toimipaikaksi, koska Keski-Euroopan markkinat ovat helposti saavutettavissa eteläisestä Ruotsista. 

– Kiinteistömme on rakennettu raskaan kaluston kauppaa varten, ja se mahdollistaa laajoine piha-alueineen varsin mittavan toiminnan, Lahtinen toteaa.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Timo Lahtinen, 050 420 7722, timo.lahtinen@suvantotrucks.com

Suvanto Trucksin toimipiste Ruotsissa