Siirry sisältöön

Miten Suvanto Trucksista tuli alansa johtava toimija?

Vuonna 2006 Eetu Suvanto aloitti yritystoiminnan, otti lainaa ja alkoi tuoda maahan raskasta kalustoa. Hyppy tuntemattomaan oli rohkea, mutta jo muutamassa vuodessa toiminta osoittautui kannattavaksi. Neljä vuotta myöhemmin yritysmuoto vaihtui osakeyhtiöksi, jonka Eetu Suvanto nimesi Suvanto Trucks Oy:ksi.

Omistajarakenteessa tapahtui muutos vuonna 2016, kun sijoitusyhtiö Sievi Capital Oyj osti enemmistöosuuden Suvanto Trucksista. Eetu omistaa edelleen osuuden yrityksestä.

Vuonna 2018 liikevaihto oli jo 48,9 miljoonaa. Kasvua edelliseen vuoteen oli 22 %. Eetu Suvanto on edelleen aktiivisesti mukana yrityksen operatiivisessa toiminnassa myynnin ja ostojen parissa.

Suvanto Trucksilla on toimipisteet Turussa ja Tampereella. Syksyllä 2019 avattiin uusi toimipiste Ruotsin Helsingborgiin ja helmikuussa 2020 Ouluun. Vuosien saatossa myös yrityksen henkilöstömäärä on kasvanut lähemmäs neljääkymmentä henkilöä. Suvanto Trucks on tällä hetkellä Suomen suurin itsenäinen käytettyjen kuorma-autojen myyjä ja pohjoismaisista myyjistä kolmen suurimman joukossa.

Miten tähän on päästy?

Menestys ei ole tullut itsestään, vaan sen eteen on tehty alusta asti sinnikkäästi töitä. Toimintaamme ohjaavat asiakaslähtöisyys, ketteryys, tuloksellisuus ja vastuullisuus. Näitä arvoja noudatamme päivittäisessä työskentelyssämme. Suvanto Trucks – ketterä raskassarjalainen.