Siirry sisältöön

Mietitkö, mistä kuorma-auton rahoituksen saa hankittua tehokkaasti?

Kun on aika hankkia kuorma-auto tai uusia nykyistä kalustoa, hankinnan rahoitus on yksi tärkeimpiä päätöksiä.

Lue kattavasta artikkelistamme, millaisia vaihtoehtoja kuorma-auton rahoitukselle löytyy ja mitä eri etuja niillä on.

Milloin kannattaa uusia kalustoa?

Uuden tai uusien kuorma-autojen hankkiminen voi tulla ajankohtaiseksi vanhan kaluston käydessä riittämättömäksi tai tarpeettomaksi.

Uudemmissa autoissa on usein ominaisuuksia, jotka tehostavat työtä, parantavat työturvallisuutta ja työskentelyoloja ja mahdollistavat uusien palvelujen tarjoamisen asiakkaille.

Uudempi ajoneuvo voi myös vaikuttaa merkittävästi auton korjauskustannusten määrään.

Kaluston uusiminen voi olla paikallaan myös silloin, kun nykyiseen kalustoon on sidottu pääomaa, jolle olisi muutakin käyttöä.

Eri rahoitusmallien avulla pääomaa voidaan vapauttaa ja ajoneuvokuluja jakaa pidemmälle aikavälille.

Mistä siis rahoitus kuorma-autolle?

Jos tätä kysyttäisiin asiakkailtamme, vastaus olisi aika selvä. 80 % meiltä ostetuista autoista ostetaan osamaksulla tai leasing-rahoituksella. Alta löydät syitä miksi.

Tiesitkö muuten, että voit saada kauttamme rahoitusta myös ulkomailta hankittavaan autoosi? Lue lisää Rahoitus-sivultamme.

Leasing, osamaksu, pankkilaina – mikä on paras rahoitustapa?

Tässäpä pähkinänkuoressa erilaisia rahoitusvaihtoehtoja kalustosi hankintaan.

Kuorma-auton leasing-rahoitus

Leasing eli liisaus on sopimus, jossa vuokraat kuorma-auton pitkäkestoisesti ja maksat vain sen käytöstä. Kuukausierän suuruuteen vaikuttavat muun muassa kohteen merkki ja malli, ikä ja ajokilometrit sekä sopimuksen kesto ja mahdollisen käsirahan suuruus.

Tasainen kuukausivuokra on helposti ennakoitava meno – ei vaihtelevia korkoja. Leasing-vuokran alv-osuus on yritykselle vähennyskelpoista. Koska kuorma-auto ei ole yrityksen omistuksessa, se ei rasita yrityksen tasetta.

Kun rahoitussopimus päättyy, voit tehdä uuden sopimuksen tai lunastaa kuorma-auton kohtuulliseen hintaan yrityksellesi.

Osamaksu – tähtää omistukseen

Leasing- ja osamaksurahoituksen keskeisin ero on se, että osamaksurahoituksella auto on yrityksesi omaisuutta alusta alkaen – vain auto toimii rahoituksen vakuutena laina-ajan verran.

Kiinteä osamaksu on helppo ennakoida yrityksen budjetissa, ja tiedät aina, paljonko ajoneuvokulut ovat. Ajoneuvon ollessa yrityksen taseessa siitä voidaan tehdä normaalit poistot.

Yleisimmin osamaksusopimusten kesto on 24–72 kuukautta, joten kuorma-auton hankintakulut saa jaettua jopa kuudelle vuodelle.

Laina

Pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat lainaa kuorma-auton rahoitukseen. Laina voi olla yrityslaina tai osamaksusopimus.

Yrityslaina koostuu lainasta, sen korosta sekä lainan hoitoon ja nostoon liittyvistä palkkioista. Todellinen vuosikorko kertoo luoton todelliset kulut, eli lainan koron ja muut kustannukset.

Pitkä lainan takaisinmaksuaika pienentää kuukausierää, mutta samalla korkoa ja palvelumaksuja tulee maksettua pidempään.

Vaihtamallakin paranee

Uutta ajoneuvoa hankittaessa voidaan hyödyntää yrityksen nykyistä kalustoa. Monesti vaihtoajoneuvo toimii uuden auton käsirahana tai käsirahan osana.

Myytävissä kuorma-autoissamme on vaihtomahdollisuus, jolloin rahoituksen tarve pienenee. Jos olet siis jo ajoneuvon omistaja ja uusimassa kalustoasi, tutustu myynnissä oleviin kuorma-autoihimme.

Onko yrityksesi pääomaa sidottu nykyiseen kalustoon, jota kuitenkin tarvitset? Voit myös myydä ajoneuvosi meille ja vuokrata sitä käyttöösi leasing-sopimuksella, jolloin pääomaasi vapautuu muuhun käyttöön.

Lue lisää rahoitusmahdollisuuksista Rahoitus-sivultamme ja ota yhteyttä. Autamme mielellämme löytämään parhaat ratkaisut kalustosi rahoittamiseksi!