Siirry sisältöön

Päällirakenteet kuorma-autoihin

Päällirakenteet valikoituvat ajotehtävien ja ajettavien tuotteiden mukaan. Tässä artikkelissa käymme läpi erilaisia vaihtoehtoja, jotta tiedät, mitkä sopivat parhaiten sinun tarpeisiisi.

Mitkä päällirakenteet sopivat umpikorisiin kuorma-autoihin?

Umpikorisella kuorma-autolla kuljetetaan hyvin erilaisia tavaroita aina rakkauskirjeistä isoihin lavoihin, joiden siirtely ei vaadi erityisiä nostovälineitä.

Tavarat vaativat joskus lämpösäätelyä, jolloin kuormakori varustetaan jäähdyttimellä tai lämmittimellä.

Ruokatarvikkeet vaativat usein tarkkoja lämpötiloja ja umpikori usein eristetään, jotta haluttu lämpötila pysyy kuormatilassa.

Eristettyä kuormatilaa voidaan usein varustella erilaisilla väliseinillä ja useammalla lämpö-/kylmäkoneella, jolloin samassa kuormatilassa kuljetetaan jopa kolmessa eri lämpötilassa.

Umpikorinen kuormatila voidaan varustella myös kokonaan kyljestä tai katosta aukeavalla ovella tai verholla. Näin mahdollistetaan pitkien tai muutoin hankalien tavaroiden lastaaminen umpikoriin, säältä suojaan.

Perälauta on myös hyvin yleinen varuste lavatavaroiden lastaamiseen ja purkamiseen.

Suvanto Trucksilla on valikoima erilaisia umpikorikuorma-autoja ja tarvittaessa avustamme oikean korin valinnassa.

Mitkä päällirakenteet sopivat avolavoihin?

Avolavalla kuljetetaan sellaisia tavaroita, jotka eivät mahdu umpikoriseen kuorma-autoon tai ovat muuten mahdottomia lastata.

Tavaroiden lastaus ja purkaminen edellyttää usein kappaletavaranosturia, tutummin HIABia.

Avolava mahdollistaa myös kuorman käsittelyn trukilla. Suvanto Truck valmistaa avolavat ja asentaa sopivan kokoiset nosturit autoosi

Entäs mitkä päällirakenteet käyvät vaihtokorikuorma-autoihin?

Vaihtokorikuorma-autoihin asennetaan usein joko koukku- tai vaijerivaihtolavalaite. Näin voidaan kuljettaa erilaisia vaihtolavoja ta -kontteja.

Lavat ja kontit ovat erilaisia. Yleensä tiedetään kumpi laite käy paremmin omiin kuljetustarpeisiin ja valitaan sen mukaan.

Suvanto Trucksilta saat ammattitaitoista apua laitteen valintaan ja voit hankkia sopivan kuorma-auton ja vaihtokorilaitteen meiltä.

Kuorma-autoja varustellaan myös erilaisilla säiliöillä. Niissä kuljetetaan erilaisia jauheita ja nesteitä. Avustamme oikean säiliön valinnassa ja asennamme säiliöt sopiviin kuorma-autoihin

Tukkiautot varustellaan pankoilla ja tukkinostureilla. Saat meiltä halutessasi koko tukkiauton valmiiksi rakennettuna.

Suvanto Trucks varustaa kuorma-autot laadukkailla päällirakenteilla. Jatkuvasti päivittyvään valikoimaamme kuuluvat monenlaiset vaihtolavat, vaijerilaitteet ja ketjulaitteet, vinssit ja koukkulaitteet, nosturit sekä muut päällirakenteet.

Haussa sopiva lava kuorma-autoon?

Kuorma-auto ilman lavaa on kuin – niin, mihin sitä vertaisi?

Erilaiset vaihtolavat ja säiliöt ovat kuorma-autojen yleisimpiä päällirakenteita, joita käytetään tavaran keräämiseen ja kuljettamiseen. Kun kuorma-auto saa runkoonsa lavan, sen nimikin voi täsmentyä esimerkiksi avolavakuorma-autoksi.

Kuljetusalan ammattilaisille – ja muillekin – tuttuja vaihtoehtoja

  • rahtilavat
  • lämpölavat
  • roskalavat
  • soralavat
  • viljalavat, viljasäiliöt
  • yleislavat ja
  • monitoimilavat.

Lava kuin lava, se saattaa löytyä valikoimistamme juuri nyt

Käytettyjen ja uusien kuorma-auton lavojen tarjontamme elää päivittäin, joten suosittelemme pitämään silmät auki. Voit myös soittaa ja kysyä meiltä suoraan tarvitsemaasi lavamallia.

Suvanto Trucksin valikoimistamme löytyy sekä uusia että käytettyjä vaihtolavoja.

Vaijerilaitteet ja ketjulaitteet – tuttu ratkaisu monelle

Vaijeritartunta löytyy useimmista lavoista ja työmaakopeista, minkä ansiosta vaijerilaite on monikäyttöinen apu lavojen lastaamiseen kuorma-auton kyytiin ja pois.

Helppo asentaminen, nopea kippaustoiminto sekä mahdollisuus lisäosille tekevät vaijerilaitteista vakioratkaisun moneen kuorma-autoon.

Valikoimissamme on useampia erilaisia käytettyjä vaijerilaitteita ja ketjulaitteita eri merkeiltä, kuten Multiliftiltä.

Koukkulaitteet – käytetyistä uusiin AJK-koukkulaitteisiin

Olemme belgialaisten AJK-koukkulaitteiden virallinen maahantuoja. Laitteet tunnetaan erityisesti toimintavarmoina ja kestävinä päällirakenteina, jotka toimivat myös ilman sähköä.

Koukkulaitteita on saatavissa kaikissa pituus- ja painoluokissa, ja ne soveltuvat monenlaisiin työtarpeisiin. Maahantuojana saamme myös esimerkiksi koukkulaitteiden varaosat Suomeen nopeasti.

Lisäksi myymme käytettyjä koukkulaitteita, jotka tarjoavat kustannustehokkaan ratkaisun silloin, kun vanhempikin laite riittää. Sekä uudet ja käytetyt koukkulaitteet voidaan asentaa sekä uusiin että käytettyihin kuorma-autoihin.

Kumpi on parempi, koukku- vai vaijerilaite?

Vaijerilaite on monikäyttöisempi ja useimmista lavoista löytyy vaijeritartunnat. Vaijerilavojen vaihtaminen ei kuitenkaan käy ohjaamosta käsin, vaan kuljettaja joutuu itse irrottamaan ja kiinnittämään vaijerit lavoihin.

Koukkulaitteella lavojen vaihtelu sen sijaan onnistuu ohjaamosta käsin. Järkevästi suunniteltu koukku irtoaa lavasta juuri silloin kun lava on tukevasti maassa. Lavassa on oltava koukkulaitteelle ns. koukkutartunta.

Nosturilla kurottaa, ylettää ja nostaa

Kuorma-auton nosturi on kätevä laite, kun pitää yltää ns. ylähyllylle eli esimerkiksi tehdä asennusnostoja tai lastata ja purkaa kuormaa. Siksi käytettyjä nostureita löytyy Suvanto Trucksin valikoimista.

Nostureita voidaan varustaa käyttötarpeen mukaan erilaisilla nosturitarvikkeilla, kuten henkilönostokoreilla, lavahaarukoilla, maakourilla ja riipukkeilla. Ne löydät Lisätarvikekeupastamme.

EU-maissa nosturit määritellään koneiksi, joten niiden tulee täyttää konedirektiivissä ilmoitetut vaatimukset. Tämän me varmistamme puolestasi – voit siis ostaa meiltä huoletta käytetyn nosturin.

Tarvitsetko muita päällirakenteita ajoneuvoosi?

Toisinaan autoa on tarve varustaa vähän erikoisemmilla päällirakenteilla. Tähän auttaa jatkuvasti päivittyvä valikoimamme, joka kattaa myös muita uusia ja käytettyjä kuorma-auton päällirakenteita. Näihin voivat kuulua esimerkiksi vesisäiliöt, pölykontit ja betonipytyt.

Muista myös lisätarvikekauppamme, jonne listaamme muun muassa myytävät hydrauliikkapumput, nosturitarvikkeet sekä muut lisäosat ja -tarvikkeet.

Entä päällirakenteiden asennus?

Myynnin lisäksi palveluihimme kuuluvat päällirakenteiden asennukset omalla raskaan kaluston korjaamollamme. Näin saat ostamaasi kuorma-autoon päällirakenteet samalla kertaa.

Meille on tärkeää, että asiakkaidemme kalusto on kunnossa ja toimii turvallisesti. Siksi teemme myös päällirakenteiden korjaukset ja huollot sekä nosturien katsastukset.

Kaikki tarvitsemasi palvelut samalta luukulta – siis Suvanto Trucksilta. Ota yhteyttä, niin katsotaan millaiset ratkaisut keksimme tarpeisiisi!

P.S. Oletko myymässä rahtilavaa, nosturia tai muita päällirakenteita? Ota yhteyttä ja tarjoa sitä meille!